Lediga tjänster

Rektor sökes till Friskola Fria Emilia

Vår vision är en skola där människor får utvecklas till sitt bästa jag.  I vår strävan efter detta driver vi i Boden en fristående och icke vinstdrivande F-9 skola med pedagogik och värdegrund sprungna ur Reggio Emilia. 

Skolan som grundades 2004 ägs av personal och vårdnadshavare i en ekonomisk förening där föreningens styrelse är skolans huvudman. Vi har plats för 300 elever och är knappt 50 anställda.  

Vi jobbar med utgångspunkt i Reggio Emilias tankar där elevernas delaktighet och utforskande är centrala begrepp. Engagemanget i den pedagogiska idén är starkt i teamet av pedagoger som är organiserade i arbetslag som fungerar som yta för gemensam reflektion och ämnesöverskridande samarbete med elevernas enskilda behov i fokus.  

Tjänsten som rektor

Som rektor är du en ledare som i samverkan med pedagoger och övrig personal vidareutvecklar vår verksamhet. Utöver det grundläggande ansvaret inför skollagen och läroplanen jobbar du med skolans ledningsgrupp i en bred mix av arbetsuppgifter.  Du leder personal och ansvarar för skolans ekonomi. I tjänsten ingår att som rapporterande verksamhetsledare medverka vid föreningens styrelsemöten. 

I skrivande stund är skolans organisation under förändring.  Vi avser att gå från en rektor med ansvar för hela verksamheten till ett system med två rektorer som arbetar i team.  Vi vill skapa en organisation med ett modernt ledarskap med hög pedagogisk kvalitet i fokus. En huvudansvarig rektor, som vi tror är du, arbetar i team med en biträdande rektor.  Den exakta fördelningen av arbete mellan rollerna är under utveckling och vi hoppas att du ska se detta som en möjlighet att forma lösningen tillsammans med oss med ditt kunnande och dina erfarenheter.

Kvalifikationer

Har du rektorsutbildning och tidigare erfarenhet som rektor är det toppen, men vi välkomnar även sökanden utan detta. Med rätt mix av ledaregenskaper som kommunikation och samverkan kombinerat med vilja och motivation att utvecklas som rektor är du intressant för oss.  Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper, erfarenheter och förmågor.

Kontakta oss för ett nyfiket samtal eller inkom med din ansökan!

Fakta

Tillträde: Enligt överenskommelse, tidigast januari 2020

Ansökningsdatum: Vi utvärderar sökanden löpande, sök snarast! 

Kontaktperson: Styrelsens ordförande, Emil Svanberg, tel 070 5795506, info@friaemilia.se

______________________________________________________________

Övrigt: Är du sugen att arbeta hos oss på Fria Emilia? Vi är allt som oftast i behov av vikarier. Mejla till ansokan@friaemilia.se eller ring 0921-55800. Vi behöver ibland också tillsätta tjänster, längre vikariat och fasta tjänster. Är du intresserad av att arbeta hos oss så är vi såklart nyfikna på dig.

Hör gärna av dig.